Levering og retur

LEVERING

Leveringstid

Bestillingen din leveres med Posten eller Helthjem og er tilgjengelig for bostedsadresser innenfor Norge. Vi sender ikke til Svalbard og Jan Mayen. Forventet leveringstid på standardbestilling er 2-4 virkedager etter ordrebekreftelsen er mottatt på mail, så lenge alle varer er tilgjengelig på lager ved bestilling. Alle ordre behandles og sendes ut mandag - fredag. Ordre lagt inn i helg og på helligdager behandles førstkommende vanlige arbeidsdag. 

Hvor sendes dine varer fra?

Varene sendes direkte fra POPLIN Jewelry sitt lager i Oslo. 

Fraktkostnad

Bestillinger over kr 1500,- sendes kostnadsfritt. På bestillinger under kr 1500,- tilkommer et fraktgebyr på kr 69,-.

 

Uavhentede pakker

For pakker som ikke blir hentet innen tidsfristen forbeholder Poplinpoplin.com seg retten til å debitere en avgift på 250 kr for de kostnader som ekspederingen har påført oss og pakken sendes tilbake til butikk. Uavhentede pakker omfattes normalt ikke av angreretten.

Sporing

Hvis pakken din er sporbar får du beskjed fra Posten/Helt Hjem når den er på vei. Trenger du sporingsnummeret tilsendt på nytt kan vi sende deg dette via kundeservice. Send en mail til poplin.jewelry@gmail.com. 

PICK UP POINT

Varene kan også hentes på vårt Pick Up Point i Oscars Gate 81 ved Solli Plass, Oslo. Vi gjør oppmerksom på at POPLIN Jewelry ikke har en fysisk butikk. Varene hentes dermed på vårt kontor som er bemannet på dagtid. Avtal hentetidspunkt med POPLIN Jewelry på forhånd. 

E-post: poplin.jewelry@gmail.com

 

BYTTE OG RETUR

Du har fri returrett på ubrukte varer innen 14 dager etter du mottar bestillingen fra oss. Dersom fristen ender på en lørdag, helligdag eller høytidsdag forlenges fristen til nærmeste virkedag. Kjøper har bevisbyrden for at angreretten er blitt gjort gjeldende, og meldingen bør derfor skje skriftlig (angrerettskjema, e-post eller brev).

Ønsker du bytte legger du selv inn ny bestilling på ønsket vare og returnerer den du ikke vil beholde.

Kunden står for returfrakten. Ved reklamasjoner refunderes returfrakten av selger.

Obs! Varen du returnerer må være i original stand, det vil si uten skader, bruksmerker og riper.